Frågor & svar

Frågor & svar

Är det för lång tid att lämna min hund på pensionatet i mer än en månad?

Ifall din hund varit på Håslövs Hundpensionat en kortare period och trivdes, kan din hund mycket väl vara här flera veckor i sträck. Skötarna tar extra hänsyn till de hundar som stannar lite längre och ser till att de får komma ut på en långpromenad då och då.

Vid vilka tillfällen lämnar hussar och mattar sina hundar på Håslövs Hundpensionat?

Hundägare lämnar sin hundar till oss av olika anledningar, här är några:

  • de jobbar så mycket
  • de är och hälsar på någon som är allergisk mot hundar
  • de har mycket folk på besök då de har fest eller kalas
  • de vill ligga på stranden en hel dag
  • de åker till Tyskland eller Danmark
  • de håller på att flytta
  • de är på dop, bröllop eller släktträff
  • de är på semester
  • de har hantverkare hemma

Vad gör jag ifall min hund inte trivs på pensionatet och jag redan har åkt på semester?

Det bäste är ifall du bokar in din hund på prov en eller ett par nätter. Då får din hund prova på hur det känns att vara på hundpensionatet innan ni ger er iväg på en längre semester och så lär sig hunden att du alltid kommer tillbaka för att hämta den. För det mesta vänjer sig hundarna snabbt vid att vara på hundpensionatet men miljöombyte kan vara stressande och en del hundar är lite mer känsliga än andra och tycker inte speciellt mycket om att bli bortlämnade. Den nya miljön innebär nya dofter, nya rutiner och kanske också byte av foder. Allt detta är saker som gör att hunden kan bli lite deppig, kelsjuk, hoppig, äter mindre än vanligt och det kan också hända att den får diarre. En lite deppig hund blir för det mesta på bra humör igen då av oss hundskötare tar med den ut på en extra promenad, får en kelstund och håller hunden sällskap när den ska äta. Ifall din hund fortfarande är nedstämd efter ett par dagar får den prova att komma in i huset och bo hos Annie och Rolf. Hänger hunden med nosen i alla fall, ringer hundskötarna till den kontaktperson som ägaren uppgett för att gemensamt hitta en lösning.

Under hur lång tid kan jag lämna min hund på Håslövs Hundpensionat?

Allt från några timmar (minimum dock en dags betalning) upp till flera månader.

Kan jag komma och hämta min hund när som helst?

Nej, bara mellan kl. 8-11 och 15-18 om inget annat har avtalats. Siesta stängt 11-15. Andra tider måste avtalas speciellt och en jouravgift tillkommer.

Vad händer om min hund blir sjuk under vistelsen på pensionatet?

Först ringer vi husse/matte eller någon annan kontaktperson. Ifall det är ett enklare sår eller liknande som behöver rengöras och plåstras om gör hundskötarna detta. Om det är något som hundskötarna inte kan klara av och de inte får tag i vare sig ägare eller kontaktperson ringer de till den veterinär som uppgetts på inackorderingskortet eller en annan tillgänglig veterinär. Denna kostnad debiteras husse eller matte.

Ingår mat i inackorderingspriset?

Ja, vi serverar hundmat av märket Hundköket morgon och kväll men många av hundarna har med mat hemifrån. Då är det viktigt att husse och/eller matte talar om för hundskötarna hur stora portioner vi skall ha och hur ofta.

Kan min hund få ett bad innan den skall åka hem?

Ja, om ni beställer det. Prisuppgift lämnas vid beställning.

Hur ofta blir min hund rastad?

Hundarna rastas fyra gånger om dagen.  Rastning sker i  rastgård eller en liten promenad. De går också att beställa extra långpromenad mot betalning.

Får min hund vara tillsammans med andra hundar och leka under vistelsen på hundpensionatet?

Ja, om du har sagt till att du vill att din hund ska få göra det. Det är inte säkert att det finns någon lämplig hundkompis att leka med, men visst är det roligt när det händer.

Tar ni emot alla hundraser?

Ja, här på Håslövs Hundpensionat är alla hundar välkomna oavsett ras.

Kan ni ta emot min tik även om hon löper?

Ja, ifall någon tik löper försöker hundskötarna att ordna så att hon får en box lite avsides.

Jag har ingen bil. Kan ni hämta min hund?

Ja, mot betalning, kör någon av hundskötarna och lämnar och hämtar din hund.

Vad gör jag ifall min hund behöver ta medicin under tiden den är inackorderad på Håslövs Hundpensionat?

Du kan ta med din hunds medicin när du checkar in din hund och tala om hur mycket jag skall ha och hur ofta. Hundskötarna ser sedan till att din hund får sin medicinering under tiden han/hon är inackorderad. Det kostar en liten slant eftersom det är extra jobb för hundskötarna.

Kan jag ha mer än en hund i samma box?

Ja, under förutsättning att du som ägare vill det.
Läs mer »